tisdag 15 april 2014

Vårrabatten

Pärlhyasint, Muscari armeniacum

Nu blommar pärlhyacinten. Jag kan inte minnas att den blommade före mina tulpaner förra året. Men allt tycks ju vara hur som helst i år.

Apropå tulpaner: är det någon som vet hur de brukar bete sig då de blir lite trötta? En del av mina ser ut att inte ha någon knopp i år, kan det vara så att det är så man förstår att de gjort sitt? Och kan man på något sätt undvika detta?

Förra året såg det ut så här i rabatten:

Tulipa, Sweet love, Pärlhyasint, Muscari armeniacum

 
 
 

3 kommentarer:

 1. Hej! Jag har också problem med en del tulpaner...speciellt sådana som kommer upp i gräset eller de som var jultulpaner som ...det kommer bara blad på. Min granne som har typ tusen i sin trädgård säger att efter blomning så tar hon bort knoppen på dem och behåller bladen , fast de kan se ganska tråkiga ut...länge.Benmjöl ska vara bra på hösten ...eller var det kanske efter blomning...men vet inte hur mycket man ska ha över dem...jag strör tydligen för lite...;-) Ha en fin vecka, Karla.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag köpte nya fina tulpanlökar 2012 och hade hoppats att de skulle blomma fint året efter, men inte en blomma fick jag, så förra året satte jag nya, i år hoppas jag på en riklig blomning. Ha en Glad Påsk! Marika

  SvaraRadera
 3. Min erfarenhet säger att hårt förädlade tulpaner kan vara svåra att få i blom igen.
  Om det bara kommer blad kan det vara sidolökarna som kommer och att lökarna då står för tätt.

  Min erfarenhet: Jag sätter ca tusen nya varje år, har gjort så i snart tio år.

  Efter blomning tar jag alltid bort fröställningen, för att den inte ska stjäla kraft från löken. Bladen får vissna ner. Gäller att ha andra blommor som täcker det tråkiga.
  Till hösten gödslas gamla lökar med benmjöl, nya behöver egentligen ingen gödsling.

  SvaraRadera