fredag 27 september 2013

Blooming Friday- september

Kontrasternas tid - den ena dagen badar vi i strålande solsken, värmer våra kroppar på klipporna som om det vore högsommar, nästa dag dammar vi av vantarna och konstaterar att mössan har blivit för liten. Solens strålar lurar oss att tro att det är varmt där ute, men luften vittnar om annat. På morgnarna luktar vinden kyligt dagg och svampfylld skog. Korgen står på vänt i hallen bredvid stövlarna, redo att ge sig ut då dagarna bjuder på ledighet.

I trädgården har det blivit dags att skörda. Äpplena på det lilla trädet har aldrig varit så stora. Helgpromenerande stannar till och pekar och tittar. Jag ser hur deras munnar formar orden: "Vilka äpplen!" Vad har du gjort med dem frågar de som ser oss. Ingen aning svarar vi. För det har vi inte.

Den här hösten är kontrasternas tid, liksom våren går det från kyla till värme, fast tvärtom nu, på bara en natt. Inte hänger jag med i de tvära kasten och hinner plocka in blommorna. Nu får de chockas av kylan och vissna där ute. Nu återstår det att städa i trädgården och samla in för att torka frön, planera för framtiden och längta till nästa vår.


Vill du läsa om fler september-tankar så klicka här.

10 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder...du har fångat september på ett härligt sätt....=)
  Trevlig fredag...!!!

  Kram Ninn

  SvaraRadera
 2. Oj, det var ena rejäla äpplen. Kan bli många goda äppelkakor av dom :) Tittade på den nedre bilden med vallmokapslarna. Snygga som dekoration, dom ser nästan ut att vara gjorda i sten.

  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Oj det var inte några små äpplen det där.Vilka bamsingar och så vackra.
  Ha en skön helg.Kram.

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiska äpplen! Förstår att de väcker beundran, förundran och kanske "avundran", fniss... Jaja, ditt inlägg är härligt att promenera i.
  Trevlig helg
  önskar
  /Katarina

  SvaraRadera
 5. Härliga foton! Och vilka mastodontäpplen. Fin header har du också. Ha en bra helg.

  SvaraRadera
 6. Wow vilka gigantiska och fina äpplen, ser smarriga ut! Håller med om tvära kast mellan årstiderna det är lite Sverige på nåt sätt, allt eller inget ;)
  Ha en skön helg
  Kram Madde

  SvaraRadera
 7. På trädet såg de rätt normala ut de där äpplena men lagda i händerna - ja de var rejäla. Och jag skulle vilja fråga samma sak. Mina två familjeträd ger genomgående miniäpplen så de har jag dolt med en rejäl häck. Härliga bilder! Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar tolkning!! Vilka stora äpplen du fått,härligt!!
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 9. Wow, förstår att folk undrar vad ni har gjort! Ser gigantiska ut!
  Härligt inlägg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 10. Ja riktigt fina äpplen. Våra är sååå dåliga. Fint med en frökapseldekoration . Kram

  SvaraRadera