tisdag 19 april 2011

Smultronställen - Handelsträdgårdar

Zetas trädgård känner de flesta trädgårdsintresserade till. Säkert också Bo Rappnes tillhåll på Ulriksdal. Men var finns de mer okända handelsträdgårdarna? Miljöer som är skapade med kärlek och byggda för oss med trädgårdsintresse?

En annan favorit, inte långt från mig är Hannas trädgård. Nu tycks dock något vara på gång där, ovisst vad. På hemsidan står det att de öppnar igen i början av april, men nu då vi närmar oss slutet, har de fortfarande inte öppnat. Ägarbyte månne?Kungsängsliljan, Fritillaria meleagris, är inköpt på Stuvsta trädgård. Kanske inte världens roligaste trädgård, men här finns en massa kunskap bland personalen. De är alla jätteduktiga!

Besökte Boo trädgård i Nacka för någon vecka sedan. Då var det inte alltför upplyftande där. De hade inte riktigt kommit igång för säsongen ännu.

Snygga flaskor med olika oljor finns på Boo trädgård.2 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Du hade några frågor utifrån mitt inlägg om trädgårdslandet.
  Rabarbern växer fortare med kruka över sig. Den sträcker sig efter ljus och dessutom blir det varmare eftersom krukan lagrar värme. Man gör inte så hela säsongen, bara nu i början. För att vi människor har lite bråttom liksom.
  Tre fack har vi för att vi anser att vi behöver det och för att det tar tid att få bra jord. I år vilar det facket jag fyllde förra året, det facket som vilade sig förra året vilar sig fram till i höst då jorden förhoppningsvis är klar att läggas ut i diverse rabatter och det facket jag tömde på fin jord i höstas fylls i år för att sen vila sig nästa år och sommaren därpå fram till hösten.
  Allt får absolut inte plats i komposterna. Jag slänger inget rotogräs där, det hamnar bakom garaget i en hög och stort klipp som rosklipp, elefantgräs mm körs iväg till tippen. Det tar alldeles för stor plats och multnar för långsamt.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Marina! Tack för tips och råd. Nu förstår jag storheten med hetsen kring rabarbern! //A.

  SvaraRadera