torsdag 10 maj 2012

Täckbark och odlinglådor

Jag har börjat vända på och täcka över gräset runt odlingslådorna. Det har börjat växa in så förbaskat mycket gräs i lådorna nämligen. Meningen är att det ska ligga täckbark på den svarta duken, för att hålla borta ogräs. Jag har valt bark, inte för att det är så fantastiskt snyggt utan för att jag på sikt, när barnen är större och det finns mer tid, ska ta bort lådorna (inklusive sandlådna med lock) och göra friland av ytan. Då är det bra att inte ha grus i vägen, tänker jag.

Jag konsulterade André Strömqvist om detta på trädgårdsmässan. Och vi kom fram till att bark är bäst för ändamålet. Det var han som tipsade om att vända på gräset, vilket jag nu gör på kvällarna. Det är ju väldigt tungt, trots liten yta. Än har jag inte bestämt var jag ska dra gränsen för barken till höger i bild. Vad tror ni? Ska jag fortsätta i en rät linje, eller ska jag dra den vid betongplattorna som en våg?

Trädgården klockan 06:00 i morse, från barnens fönster.
Än har jag inte bestämt var jag ska dra gränsen för barken till höger i bild. Vad tror ni? Ska jag fortsätta i en rät linje, eller ska jag dra den vid betongplattorna som en våg?

3 kommentarer:

 1. Jag har samma problem, att gräset letar sej in i lådorna!! Ska pr4ova med din metod!!/Lila-Christina

  SvaraRadera
 2. Det är lite besvärligt med gräs.
  Jag lägger ut en tät duk/plast på marken först och ställer på lådorna. Och duken får gå en bit utanför så att det inte kryper in gräs. Sedan lägger jag på bark eller annat täckmaterial som finns att tillgå.

  Lycka till med ditt odlande.

  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej! Hittade hit när jag letade "täckbark". Håller på med ett liknande projekt! Tungt är det..men bra träning också : )
  /Cika

  SvaraRadera