söndag 26 februari 2012

Trädfällning

Tallen har stått och dött på tomten sen vi flyttade in. Synd att den dog, jag hade gärna haft den kvar. Men de klarar sig inte utan sly runt i kring, sa besiktningsmannen. Och tyvärr hade han rätt.
Igår föll den.  Det blev lite tomt. 

Jag vill ha ett annat träd där, men inser att stubben är ett problem. Någon som har bra tips på hur man gör sig av med tallrötter?

7 kommentarer:

 1. Nej men hej och tack för kommentaren på min sida! På det viset hittade jag ju hit också. Men oj så mycket snö det var hos er!

  SvaraRadera
 2. Ja men jag vet. Det känns helt hopplöst mellan varven. Speciellt idag då det är -9 grader och det talas om mer snö i veckan. Men jag vet ju att värmen kommer. / Anna

  SvaraRadera
 3. När vi flyttade till huset var tomten full utav stora träd, mest tall, sakta med säkert har vi (mannen) fällt träd efter träd, nu är alla borta :)

  Stubbarna har vi grävt fram så långt ner vi orkat, sedan har mannen kapat med motorsåg och så jämna till med jord. Har funkat utmärkt!

  Annars finns det någon form av stubbfräs man kan hyra som fräser bort stubben.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att tallen dog, men förhoppningsvis kan du plantera något annat på samma ställe. Vi tog ner en stor tall på vår tomt i somras, och tog hit en kille med stubbfräsningsmaskin som tog bort stubben på tio minuter. Mycket effektivt alltså! :) Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Jag tror det kommer bli jättebra när ni vant er och nu finns ju möjligheten att plantera något annat :-) Vi har tagit bort våra stubbar med grävare när tomten planerades. Men stubbfräsmaskin låter effektivt.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Vi har också använt oss av stubbfräsning. På ett kick var sex stora stubbar bortfrästa! Hade tagit oss en evighet att ta bort det för hand, så det var värt varenda krona! Rekommenderas...

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tips om stubbfräsning. Ska övervägas!

  SvaraRadera