måndag 10 oktober 2011

In i värmen


Jag plockade in det sista av sommaren då vädret hotade med köldgrader i går natt. Och kallare blev det -0,6.


Än står Rosenskära stolt i rabatten, men det är bara en tidsfråga nu. Då temperaturen kryper allt längre ner på skalan kommer de skira blommorna att stryka med. Jag undrar hur många minusgrader de klarar?


Vi fyndade ett sideboard på loppissajten jag och maken. Jag ringde och han fick hämta. Nu står det fint under fönstret och rymmer alla leksaker så jag och minsta lilleman slipper snubbla (vi är de fumligaste och snubbligaste i familjen).

Jag är egentligen emot ettåringar, men anemoner och rosenskäror kan jag nog inte låta bli i trädgården nästa sommar igen. Jag är väldigt svag för just den här färgen...5 kommentarer:

 1. Så vackert det är, det där sista man kan plocka in!

  Blev lite fnissig när jag insåg att jag tolkade några rader helt galet: Först läste jag om att den minsta lilleman och du var fumliga, sedan läste jag att de egentligen inte tycker om ettåringar....
  Läste en gång till och förstod att jag läst fel....


  Kramar

  SvaraRadera
 2. Underbara anemoner, vilken färg! Än så länge ligger vi över nollan och jag hoppas det håller i sig ett litet tag till. Är inte redo för minus än.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 3. Jag vet, Lena, jag läste det också så först. Men jag gjorde ett radbryt och lät det stå kvar. Min "lilleman" är två och ett halvt och jag älskar honom och har absolut inget emot ettåringar i männskokropp.

  SvaraRadera
 4. Så underbart att kunna plocka in en så fin "sommarbukett" så här i mitten av oktober! Rosenskära är verkligen en toppenblomma :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 5. I dag ska jag plocka buketter av de sista rosorna (utan blad), ringblommor och Mårbacka, sen är blommorna slut! Har alldeles för lite hösblommor, men det blir ändring på det till våren./Christina

  SvaraRadera