torsdag 30 juni 2011

Vallmo - snart är vi framme

Nu har vi gjutit åtta trampstenar till jag och maken. Snart är vi framme vid skogskanten med vår egenhändigt gjutna gång. Det är fint för kärleken att ha projekt tillsammans. I den senaste vändan, som avslutades i spöregn, blev det ett fågelbad också.Jag köpte ett fat på Myrornas för en tid sedan, som jag tryckte ned i betongen. Nu flyttas det runt för att få rätt plats i trädgården, innan jag tar fram spaden. Hittills har jag inte sett några fåglar i det dock.


Det kom en upplyftande present med posten idag. Lagom till semestern hade Allt om trädgård skickat lite redskap som tack för en insändare jag skrivit. Väldigt härligt med oväntade presenter.


De här är några av de växter jag tryckt ner i jorden. Jag vet inte vad det är för något, men det ser ju ut som någon typ av vallmo. Blommar gör de i alla fall. I över en månad har de blommat nu.


Just det, nu börjar dagsländornas tid. Förra året invaderade de oss. Ett tag hade vi rena E4:n för dagsländor här. Fast i luftrummet då.

3 kommentarer:

 1. Hej, roligt att du hittade in till min blogg. Du jag hade ut mina anemoner när jag var ny med trädgården och sen den vintern har jag aldrig sett dom igen. Därför ska jag nog ta in dom över vintern. Tar väl in krukan frostfritt och ser till att vattna lite lite. Jag har ju ej övervintrat dom tidigare så får testa mig fram. Gillar dom. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. Hej, såg att du hittat min blogg, välkommen!
  Blir intresserad av det här med att gjuta trampstenar men hittar inget tidigare inlägg om det! Skulle vara intressant att veta hur de ser ut och hur ni gör!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt med projekt tillsammans!

  Det kommer säkert fåglar till ditt bad, de behöver bara lite tid på sig att hitta det. Härom kvällen hade jag en igelkotte som kom och drack ur mitt fågelbad och grannarna berättade att de hade haft ett helt bisamhälle som stannade till och drack!

  SvaraRadera