fredag 8 februari 2013

Blooming Friday - min favoritfärg

På högstadiet, på den tiden då de enda Levis501:orna jag ägde tvättades varannan kväll, torkades under natten, för att jag sen skulle kunna ha dem igen i skolan dagen efter. Då hade jag också en kär skjorta. Jag fick den av mina bästa vänner i 14-årspresent. Den var vit med lila stora rosor på. Jag bar den jämt till jeansen.

Sockerärt, Gigante Svizzero, Lord Nelson
Sen - efter högstadiet - har jag haft lite svårt för färgen lila. Det var som att det blev för mycket under de där tre åren i tidiga tonåren.
 
Anisört, Anisisop, Agastache
 
Men så blev jag med trädgård. En kväll satt en av mina bästa vänner på min altan och hon påstod att min favoritfärg är lila. Jag protesterade högljutt.  
 
Opiumvallmo, Papaver somniferum L.
Jag är nog skyldig henne en ursäkt. Hon har helt rätt. Min favioritfärg är lila. Fast jag skulle aldrig bära en lila skjorta idag. 


Luktärt
Fler favortifärger hittar du här.

19 kommentarer:

 1. Lilla er min favorittfarve i hagen også. Liker veldig godt lilla valmue som du viser, men det er jo så utrilig mye flott. Sommerbfuglbusk, syrener og akeleierur er noen.
  Ha en fin uke:-)

  SvaraRadera
 2. :-) Tänk vad hade för sig i högstadiet. Ler åt minnet och slängs tillbaka när jag läser ditt inlägg. Lila är vackert men som du skriver, i trädgården. Jag skulle inte sätta på mig en lila skjorta.
  Ha en härlig fredag och helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Jättevackra bilder på dom lila blommorna, det är nåt visst med lila ute i rabatter och ihop med andra färger, men framför allt grönt.

  Det är rolig det du skriver om jeansen, tänk, så enkelt det var, det var jeansen man hade. Punkt slut. Mina första var Lee, dom kostade 55 kr (vilket var oerhört mycket pengar på den tiden) och dom blev så där riktigt snyggt slitna efter en del år och fick på sig några tygmärken....jag har dom på kort, många kort! Nostalgi!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Gillar din tolkning av favoritfärg, via kläderna till växter. Men det är skillnad på klädfärg och trädgårdsdito. Tursamt nog. Utom för min vän Mari. Hon älskar allt i den orange färgskalan. På kläder, smycken, väskor, smink, i trädgården, inne i huset. Konstigt nog funkar det.
  Jag älskar också lila i alla nyanser. Gissa varför min garnaffär i Stockholm hette Violetta på -80-talet! Och fortfarande har jag kvar det namnet på min firma, även om det mer är trädgård jag arbetar med där nu.
  Så...fram för mer violetta toner i livet!
  Hej från Törnrosa

  SvaraRadera
 5. Underbara lila...ytterligare en favorit färg och så många fina foton på skönheter...=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 6. Lilla er en fryd i hagen. Den gjør seg så godt sammen med andre kombinasjoner. Varm og sterk er den. Jeg falt pladask for opiumsvalmuen din. Nyyyyydelig!

  SvaraRadera
 7. Riktigt fina bilder på en härlig färg.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 8. Härlig motivering!! Jag tycker lila är ett måste i trädgården!
  Ha en fin helg! /Maria

  SvaraRadera
 9. Fniss. Å, ja. Favoritjeansen, de enda som var rätt. Tur att såna saker inte är lika viktiga idag.
  Lila är underbart! Det har jag nog också en del av när jag tänker efter. :-)

  SvaraRadera
 10. Lila är riktigt fint . Det finns många favoritfärger:)) Kul nostalgi historia :))

  Kram

  SvaraRadera
 11. Visst är lila snyggt, speciellt i kombination med färger i närheten på färgcirkeln, blålila eller cerise. fin nyans på opiumvallmon!

  SvaraRadera
 12. Lila är vackert men som du säger inte till allt.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 13. He-he! Jeg påstår at rosa ikke er en farge jeg liker, men hagen er full av den...
  Lilla er flott både ute og inne, bare det er rett nyanse!

  SvaraRadera
 14. Lila är en underbar färg! Man kan känna behov av den ibland.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 15. Gillar ditt färgval. Kan bero på att jag valde detsamma ;)¨

  Man ska aldrig säga aldrig. Till sommaren kanske du stoltserar omkring i en ny lilablommig blus och strålar ikapp med dina luktärtor och pionvallmo.

  Får lite flashbacks på mina favoritjeans under tonåren. Marilyn från Gul&Blå. Fruktansvärt tajta - ingen stretch där inte...

  Trevlig kväll!
  Tamara

  SvaraRadera
 16. Haha! Vilket härligt annorlunda inlägg på ett färgtema!
  Jag oxå kastades tillbaka till 70-talet när jag var tonåring och hade Puss & Kram jeans som var underbara. Precis som du hade jag bara ett par för de var svindyra! Men det lila i trädgården är superfint!

  Passar nog ihop med alla andra blomfärger utan att det skär sig tillskillnad mot mitt val :)

  Ha en härlig lördag!

  Veronica

  SvaraRadera
 17. Vidunderlige lilla blomster du viser! Dette er også den farve jeg slet ikke kan undvære i min have :)
  ha en dejlig søndag.

  SvaraRadera
 18. Ja, men lila är en fin färg! Det är inget att skämmas för! :) Fast jag förstår lite hur du menar, hade nog en lila period ungefär samtidigt? :) Den sockerärten har jag inte sett! Kul! Ha en fin söndag! :) Mia

  SvaraRadera
 19. Fint och underbara foton. Kram

  SvaraRadera