onsdag 13 juni 2012

Jordgubbar - quick fix

Idag rättade jag mig efter tidsbristen och stannade till vid djuraffären och köpte det där höet jag tänkt cykla till den närmaste bonden för att be om. Jag behöver ju inte alls mycket. Så det skulle inte vara en stor utgift för bonden. 

Det hade ju varit bättre för miljön att cykla dit och fått med mig lite i korgen hem, än att köpa inpackad, transporterad och dyrt hö i affären. 

Med heltidsjobb, barn som ska hämtas på förskolan och fyllas med mat, gör att ibland måste man unna sig en quick fix.


Men så glad jag blev då jag tittade närmare på påsen och insåg att djuraffärens hö inte hade åkt så långt som jag befarade. Snarare från samma kommun som jag själv huserar i.


Nu kunde jag täcka jorden runt mina gubbar med gott samvete. Men sen, då jag hade gjort det, insåg jag att det säkerligen hade gått lika bra med gräsklipp från min egen matta.


7 kommentarer:

 1. Vad fint du har det i din köksträdgård. Ser helt underbart ut.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jaa, det är ofta så det blir...att man kommer på bra idéer efter att man redan gjort "det"...liksom: men va sjutton tänkte jag inte på det för? Sen gäller det bara att komma ihåg till nästa år :)

  Jag blir en anhängare till dig...bara så du vet !

  Veronica

  SvaraRadera
 3. Precis så där är det för mig också. Jag har i alla fall tagit mig till bonden och frågat om jag får köpa halm av dem. Längre än så har jag inte kommit fast hönsen behöver nytt i hönshus och reden. Snart har maken semester och då blir det lite lättare att komma iväg med släp och inte ha två små hängande i hasorna.
  Ha det fint!
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Så fina odlingslådor du har! Jag har aldrig heller kommit mig för att kontakta nån bonde..köper t.ex hönsgödsel istället för att hämta kogödsel från bonden
  /Cika

  SvaraRadera
 5. Det är mycket som tar tid så såklart man ska använda sig av genvägar ibland.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 6. Men...så otroligt praktiskt med köpehö till jordgubbarna. Hade det i landet förra sommaren och slapp ogräs. Och så gott det luktar sen!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Det påminner mig om att jag skulle be om att få lite halm i stallet! Nu är det snart färska jordgubbar på bordet, mums!

  SvaraRadera