onsdag 18 augusti 2010

Trädgårdskaos

Vi är tillbaka efter semester i Småland. I tre veckor har vi varit borta. Gräset har vuxit sig så högt att det var omöjligt att hacka sig igenom det med vår handjagare. Vi fick låna grannens eldrivna klippare, men inte heller detta gav fullgott resultat. Inte ska vi behöva investera i en lie va?!

Myggorna har hittat hit också. De är mycket ilskna. Jag befarade att detta skulle ske eftersom vi bor nära skogen och ett före detta träsk. Tack och lov har de lämnat oss ifred större delen av sommaren.De två första äpplena på vårt träd. Aroma. Några äpplen har trillat av under sommaren. Å ett och annat har nog klåfingriga ungar snott...
I vintras hade vi ett tag fågelmataren med solrosfrön stående på framsidan. Fåglarna uteblev, men några frön tycks jag ha spillt ut då jag flyttade den. Nu lyser resultatet av spontanodlingen upp gatan då jag cyklar genom området. Å lille A. går aldrig längre till fel hus.


Åsså var det de där klängväxterna som jag inte visste vad det skulle bli av men, våghalsigt, satte ner i smultronlandet.

Nu har det visat sig. Det sprider sig glädjande prynadspumpor Cucurbita pepo längs skogskanten. Pumporna kommer i olika färger och former. Kanske kan det bli mycket små Halloweengubbar senare i höst.


Den tyngsta pumpan någonsin som hamnat i Guiness Rekordbok 2005 vägde 666,32 kg. Mina pumpor är betydligt mindre än så.

2 kommentarer:

  1. Myggen finns även här, några km norrut. Jag tror att myggen har muterat under åren så nu funkar de även här i villakvarteren.

    SvaraRadera
  2. Oj, så skönt för lille A att tryggt hitta hem:-)
    Fina bilder!

    SvaraRadera