Potatis Amandine
http://www.stubbetorppotatis.nu/?Potatissorter:Tidiga_sorter:AmandinePotatisen har en oval form, med gult skal. Köttet är fast och ljust gult. Den blommar i vitt och den ska vara immun mot kräfta och nematodrestistent.
Sorten härstammar från Frankrike och kallas gourmétpotatis. Den sägs uppskattas av många stjärnkockar.
Amandine odlas nu i Sverige och kan ätas med skalet på långt in på våren. Den är utsökt kokt, stekt eller tillagad i ugnen. Den är dessutom nyttig. Mycket fibrer, nästan inget fett och det bildas inget akrylamid vid tillagning i mikro.
Källa:
Sorten härstammar från Frankrike och kallas gourmétpotatis. Den sägs uppskattas av många stjärnkockar.
Amandine odlas nu i Sverige och kan ätas med skalet på långt in på våren. Den är utsökt kokt, stekt eller tillagad i ugnen. Den är dessutom nyttig. Mycket fibrer, nästan inget fett och det bildas inget akrylamid vid tillagning i mikro.
Källa:
Wow, vilka bjässar! Eller vänta, är det små tomater? Pottisarna är ju ändå gigantiska!
SvaraRaderaI fjol satte jag potatis i stugan utanför Abisko. Det är ju liksom en annan klimatzon, men det blev faktiskt en liten skörd. Jag kunde säga som farfar alltid sa:
"Jag satte en hink potatis och fick upp en halv, men då var den färsk!"